Tiina Larsson

Tahto-Tiina

kokoomus-helsinki-kuntavaaliehdokkaat-tiina-larsson-3Tulen elävän elämän keskeltä tavallisesta arjesta. Haluan tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että Suomi nousee uudelleen jaloilleen. Ajatteluni ja toimintani perustuu ihmisen vapauteen tehdä omia valintoja elämässään ja toisaalta kantaa tekemistään ratkaisuista vastuuta. Pidän tärkeänä sitä, että Suomessa kaikilla on mahdollisuus onnistua ja menestyä, jos itse niin päättää haluta. 

Olen tahtonainen, jolla on taitoa, rohkeutta ja sinnikkyyttä viedä asioita eteenpäin. Tapanani on selvittää asiat perinpohjaisesti. Minulla on kyky jäsentää asioita loogisiksi kokonaisuuksiksi ydinkohdat erottaen. Olen tottunut käsittelemään isoja määriä tietoa, tekemään asiakokonaisuuksista yhteenvetoja, analysoimaan aineistoja ja tekemään johtopäätöksiä vaativistakin asioista.  Minulla on monipuolista kokemusta, osaamista ja koulutusta vaativiin asiantuntijatehtäviin. Kaikkiaan 25 vuotta kuntatyönantajan palveluksessa on kartuttanut kokemustani.

Elinikäinen oppiminen on ollut omien valintojeni johtotähtenä. Työn ohella opiskelu ja lapsen kasvattaminen ovat koulineet minua ihmisenä sekä vahvistaneet sisäistä yrittäjyyttäni. Haastavat, laajaa asiantuntijuutta ja johtamisen taitoa vaatineet työtehtävät ovat opettaneet minulle, että työtä tekemällä sekä kouluttautumalla selviytyy ja pääsee elämässä eteenpäin. Koulutettujen naisten asema ja arvostus kaipaavat terävöittämistä yhteiskunnassamme.

En ole kasvanut politiikassa, mutta voisin sanoa, että politiikka on kasvattanut minua. Olen yli kymmenen vuotta seurannut politiikkaa ja poliittista päätöksentekoa virkamiehenä toimiessani erilaisten lautakuntien esittelijänä ja asioiden valmistelijana. Tunnen politiikan koukerot ja pelisäännöt. Nyt Suomi tarvitsee uuden suunnan. Päätöksenteon tärkeimpinä elementteinä pidän perusteellista asioihin paneutumista, niiden valmistelua sekä etenkin kustannusten selvittämistä. Myöskään uusia lakeja ei voi säätää ennen kuin niiden vaikutukset yhteiskunnan eri osa-alueille on kunnolla selvitetty. 

Eduskunta pitää kaikkia avaimia taskussaan ja sillä on kaikki mahdollisuudet tehdä Suomesta menestystarina. Haluan olla siinä työssä mukana, sillä minulle on tärkeää, että Oy Suomi Ab saadaan uuteen nousuun.

kokoomus-helsinki-kuntavaaliehdokkaat-tiina-larsson-12

 

kokoomus-helsinki-kuntavaaliehdokkaat-tiina-larsson-11

 

kokoomus-helsinki-kuntavaaliehdokkaat-u03

 

Tunne-Tiina

Lapsuus- ja kouluvuodet

Olen syntyperäinen helsinkiläinen. Lapsuuteni vietin Kontulassa. Olen Naapurintien tyttöjä. Kontula oli silloin 60-luvun puolessa välissä juuri rakennettu uusi lähiö Helsingissä. Lapsuus Kontulassa oli innostavaa. Kerrostaloissa asui paljon samanikäisiä lapsia. Kotipiha antoi turvallisen leikkiympäristön metsineen, peltoineen ja kallioineen. Urheilukenttä, uimahalli ja ostoskeskus ovat jääneet lähtemättömästi mieleeni.

Kouluni aloitin syksyllä 1970 Kontulan kansakoulussa. Silloin koulua käytiin vielä kahdessa vuorossa sekä lauantaisin aamupäivällä. Muistan elävästi, kuinka iltavuorossa käsityötunneilla ikkunasta ulos katsoessa ulkona oli ihan pimeää. Koulussa keräsimme jätepaperia, josta saamillamme rahoilla ostettiin kouluun televisioita. Ensimmäinen opettajani oli maailman ihanin, viisain ja kaunein ihminen. Liekö tällä opettajalla ollut hitusen vaikutusta myöhempään ammatinvalintaani, mene ja tiedä. 

Koulun alku toi mukanaan harrastukset. Aloitin viulun soittamisen koulun musiikinopettajan suosituksesta koulun lainaviululla, kuten moni muukin Kontulan kansakoulun oppilaista. Opettajaksi saimme nuoren viulupedagogin Unkarista. Siitä alkoi pitkäaikainen musiikkiharrastus. Olen Helsingin Juniorijousten ja Viuluviikareiden kasvatti. Hevoshulluuskin astui jossain vaiheessa kuvaan. Pääsin alkeiskurssille säästettyäni kurssirahat viikkorahoistani. Muistan kuinka äiti vastusti talleille menoa, koska hän pelkäsi isoja hevosia.  Myöhemmin nuorena aikuisena kouluratsastus ja hevoset veivät sydämeni kokonaan ja musiikin aktiivinen harrastaminen jäi.

Kontulasta perheeni muutti Laajasaloon. Kansakoulu muuttui oppikouluksi ja harrastusten kirjoon tuli mukaan myös partio. Toimin aktiivisesti sudenpentujen johtajana, vaeltajana ja myöhemmin myös lippukunnan johtajana partiolippukunta Meritähdissä Laajasalossa. Itseasiassa partioharrastus oli omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, miksi hakeuduin lukion jälkeen opiskelemaan opettajaksi Helsingin yliopistoon opettajankoulutuslaitokselle.

Työelämässä

Ensimmäisen luokanopettajan virkani sain Lahden kaupungista. Lahdessa vietettyjen vuosien aikana minusta tuli myös äiti suloiselle tyttövauvalle. Lahdessa olo aika jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Helsinki työmahdollisuuksineen kutsui jälleen. Siirryin luokanopettajaksi Lahden Kivimaan koulusta Porolahden kouluun Helsingin Roihuvuoreen. Helsingissä sain oman opettajantyöni ohella mahdollisuuden lähteä suunnittelemaan uutta koulua Herttoniemenrannan uudelle asuinalueelle. Niin luokanopettajan työ vaihtui rehtorin tehtäviin uudessa koulussa ja lasten oppimisen ja hyvinvoinnin lisäksi sain vastuulleni koko henkilöstön.

Rehtorina pääsin kehittämään aivan uudenlaisia opetuskäytänteitä, kuten esimerkiksi vuosiluokkiin sitomatonta opetusta sekä esi- ja alkuopetuksen yhteistyötä sekä koulukerhojen ja tukiopetuksen niveltymistä kokonaiseen koulupäivään. Rehtorin tehtäviä seurasivat hallinnolliset työtehtävät sivistysjohtajana Someron kaupungissa. Pienen kaupungin sivistysjohtajan tehtävä oli minulle ”johtamisen korkeakoulu”, jossa opin hallinnon, lainsäädännön, politiikan, päätöksenteon sekä ylempänä virkamiehenä ja eri lautakuntien esittelijänä toimimisen pelisäännöt. Somerolta päädyin Keravalle, kasvatuksen ja opetuksen toimialajohtajan tehtävään. Kerava on jo huomattavasti isompi kaupunki, jossa poliittinen elämä ja päätöksenteko on vilkkaampaa ja nopeatempoisempaa. Keravalla olen kehittänyt vastuullani olevan toimialan organisaatiorakennetta siten, että saadaan järjestettyä taloudellisemmin, tuottavammin ja tehokkaammin varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen palveluita.

Paluu kotikonnuilleni 

Kymmenen vuotta sitten palasin juurilleni ja asetuin jälleen asumaan lapsuuteni maisemiin Kontulaan. Työni innostamana kiinnostukseni yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen heräsi.  Vuonna 2014 aloin miettimään kuka Suomessa on päästänyt asiat tälle tolalle, millä ne nyt ovat. Ajattelin, että olisi todella mielenkiintoista päästä vaikuttamaan Suomen poliittiseen päätöksentekoon. Siksi liityin Helsingin Kokoomukseen ja olen nyt eduskuntavaaliehdokkaana. Suomen asioista päätetään Eduskunnassa, toisin sanoen painamalla yhtä niistä 200 valonappulasta. Niitä, ja vain niitä nappeja painamalla päätetään kaikista Suomen asioista ja tulevaisuudesta. Haluan päästä vaikuttamaan ja painamaan yhtä näistä nappuloista!